Skip to main content

Praktijkinformatie

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak, bel naar 030-2516019. Samen zoeken wij een geschikt moment voor de behandeling.

Spoed

Bij pijnklachten of spoedgevallen graag voor 10 uur bellen zodat we de mogelijkheid hebben u nog dezelfde dag zorg te kunnen bieden (030 - 2516019).

Afspraak annuleren

Wilt u een afspraak afzeggen of verzetten, dan verzoeken wij u ons dit uiterlijk 36 uur van tevoren te laten weten. Afspraken die te laat zijn afgezegd of gemist moeten we helaas in rekening brengen.

Openingstijden

Wij werken op afspraak van maandag t/m donderdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur. Op vrijdag zijn wij geopend vanaf 8:00 uur tot 12:00 uur.

Afhandeling spoedgevallen

Bij pijnklachten of spoedgevallen graag voor 10 uur bellen zodat we de mogelijkheid hebben u nog dezelfde dag zorg te kunnen bieden (030 – 2516019).

‘S avonds en in het weekend kunt u bellen met de praktijk (030-2516019) alwaar het spoed gevallen dienst nummer bekend wordt gemaakt.

Na 22.00 uur is dit uitsluitend voor ongevallen en nabloedingen!

1

Bij spoed belt u naar 030-2516019

‘S avonds en in het weekend kunt u bellen met de praktijk (030-2516019) alwaar het spoed gevallen dienst nummer bekend wordt gemaakt.
2

U krijgt een doktersdienst aan de lijn

Deze zal u een aantal vragen stellen om te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van een spoedgeval.
3

Indien noodzakelijk zal er een afspraak gemaakt worden

Als de telefoniste het noodzakelijk vindt om u te zien zal hij daarvoor met u een afspraak maken in het St. Antonius ziekenhuis in Leidse Rijn.

Inschrijven tandartspraktijk Prinsenhof

Fijn dat u patiënt wilt worden bij Tandartspraktijk Prinsenhof. We heten u van harte welkom en zullen zorg dragen voor uw mondgezondheid. U kunt telefonisch contact opnemen met Marceline, onze assistente. Dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

030-2516019Inschrijven

U wordt gevraagd bij uw eerste afspraak een medische aanamneselijst in te vullen. Dit is van belang omdat vele lichamelijke ziekten en geneesmiddelen invloed kunnen hebben op het voorkomen van problemen met uw gebit en op de uitvoering van het tandheelkundige werk. Als wij op de hoogte zijn van uw medische situatie kunnen we de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Het is daarom belangrijk dat u ook eventuele wijzigingen in uw medische situatie aan ons doorgeeft.

Tarieven

De tandartstarieven zijn landelijk door de overheid vastgesteld. Voor meer informatie over de tarieven vind U HIER.

Nota

De nota is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de nota staat elke verrichting omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld conform de Uniforme Particuliere Tarieven ( UPT). Na dat u afbehandeld bent krijgt u de nota mee zodat u meteen inzicht heeft in de verrichtingen die wij hebben gedeclareerd.

Betalingen

Er zijn een drietal mogelijk heden om uw nota te betalen:

Pinnen
Overschrijving
Contant

Onze praktijk is aangemeld bij ixorg

ixorg is een nieuwe manier om uw mondzorg betaalbaar te houden. U bouwt een budget op waarmee u de normale kosten van uw tandarts, orthodontist en mondhygiënist betaalt. Voor gebitsschade door ongevallen bent u bij ixorg wereldwijd verzekerd tot € 10.000,- per gebeurtenis. Bent u klant bij ixorg? Dan kunt u bij ons terecht.

Een uitstekend alternatief voor de aanvullende verzekeringen

In onze praktijk zien wij steeds meer patiënten die niet verzekerd zijn of die overwegen hun aanvullende tandartsverzekering op te zeggen. De veel gehoorde klacht is dat er te veel premie wordt betaald ten opzichte van de ontvangen zorg. De aanvullende tandartsverzekering vergoedt over het algemeen een laag bedrag en lang niet alle behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding.

Sinds kort is er een alternatief, waarbij een persoonlijk budget voor mondzorgkosten wordt gecombineerd met een voordelige verzekering voor gebitsschade bij ongevallen. Dit alternatief heet ixorg en is een initiatief van de NMT, de beroepsorganisatie van Nederlandse tandartsen.

Hoe werkt het?

Bij ixorg zet u maandelijks budget opzij waaruit u uw mondzorgkosten betaalt. Zo bouwt u een persoonlijk budget op voor mondzorgkosten in combinatie met een goedkope calamiteitenverzekering. U betaalt alleen voor werkelijk gemaakte kosten en bij een calamiteit zijn de kosten gedekt tot € 10.000,-.

Het geld blijft van u

U houdt in uw budget rekening met onvoorziene zaken, om niet halverwege bij te hoeven betalen. Als u aan het eind van het jaar geld overhoudt dan blijft dit van u. Dit geld kunt u gebruiken om toekomstige mondzorgkosten mee te betalen. U kunt uw budget ook uitwisselen tussen gezinsleden.

Wilt u weten of ixorg wat voor u is? Kijk op de site van ixorg voor meer informatie.