1
1

Prothetische demonstratie set van Wekabe, Circa 1920

2

Tandheelkundige Hygiene set, C 1880

3

Kunstmatig gebid van walrus Ivoor, C 1800

4

wedgewood tandenborstel foedraal, C 1850

5

Anatomisch model van de onderkaak, Circa 1890

COSMETISCHE TANDHEELKUNDE

subtitel

Wilt u uw gezonde tanden of kiezen laten verfraaien? Dat noemen wij dat esthetische tandheelkunde. Welke technieken het meest geschikt zijn, is afhankelijk van de conditie van elke tand of kies afzonderlijk. Zo kan voor de ene tand een witte vulling een mooie oplossing zijn, terwijl een andere tand beter af is met een facing of een porseleinen kroon. Voorwaarde voor het verfraaien van gebitselementen, zijn gezond tandvlees, onderliggend bot en een goede mondhygiëne.

Vaak zijn oude vullingen in tanden en kiezen gemaakt van metaalhoudend materiaal (amalgaam). Omdat deze (donker)grijs van kleur zijn, vallen ze uit de toon bij de rest van uw gebit. In onze praktijk kunt u amalgaamvullingen laten vervangen, mits noodzakelijk, door witte vullingen van composiet.

Facings zijn dunne schildjes van composiet of porselein die op uw tanden worden geplaatst. Het is een mooie en eenvoudige oplossing om scheve of verkleurde tanden mee te maskeren of afgebroken hoekjes en kleine spleetjes tussen de tanden onzichtbaar te maken.